Tutustu meihin

Tarina

Palveluksessanne vuodesta 2006

Millpoint Oy:n tarina

Millpoint on palvellut toimistotarvikkeiden, mainoslahjojen ja liikelahjojen muodossa yrityksiä sekä yhteisöjä yli kymmenen vuoden ajan. Toimimme valtakunnallisesti noin 15 myyjän verkostolla kattaen koko Suomen. Yrityksen toimisto ja varasto sijaitsevat Lappeenrannassa. Tervetuloa Millpointin matkaan!

Mikä Millpoint?

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Markus Kaatonen on ollut toimistotarvike- ja liikelahja-alalla vuodesta 1995, ensin vieraan palveluksessa ja vuodesta 2006 oman yrityksen ohjaksissa. Millpoint aloitti yhden miehen yrityksenä, ja vuonna 2021 mukana on yli 20 työntekijää. Tässä historia lyhyesti Markuksen omin sanoin:

"Millpoint syntyi, kun ajat alkoivat käydä tiukemmiksi. Huomasin, että taloustilanteesta riippumatta asiakkaat ovat kiinnostuneita uusista jutuista. Ei siis haluttu lähteä niinkään kilpailemaan muiden kanssa, vaan luomaan alalle jotain uutta. Tästä ajatuksesta kehittyi Millpoint, ja tämän idean pohjalta menestystä on rakennettu siitä eteenpäin."

"Aloitin työt yksin keväällä 2006 ja nyt meitä on remmissä parisenkymmentä. Millpoint on kasvanut vauhdikkaasti markkinatilanteesta riippumatta. Kasvua ei kuitenkaan ole tehty itsetarkoituksellisesti, vaan toimintaa on pyritty kehittämään määrätietoisesti eteenpäin. Haaveenani on rakentaa ympärilleni myynnin dream team, ja tällä hetkellä näyttää aika mukavalta."

"Millpointissa on erinomaiset työntekijät niin kentällä kuin toimistolla. Yhteinen menestys ja toisten onnistumisista oppiminen ruokkii koko porukan tekemistä. Se tekee mielestäni Millpointista mahtavan. Täällä annetaan vapautta tehdä itsenäistä duunia ja tuoda omia ideoita työhön mukaan."

Historia vuosilukuina

2006

Yritys perustettiin. Ensimmäinen toimisto/varasto sijaitsi Lauritsalassa Karjalantiellä. Alkoi helmikuussa yhden miehen yrityksenä. Huhtikuussa mukaan ensimmäinen palkattu työntekijä. Aluksi myynnissä pelkkiä toimistotarvikkeita. Marraskuussa myyntipuolelle lisävahvistusta.

2007

Sticky pad otettiin ensimmäisenä merkittävänä liikelahjana valikoimaan. Niitä myytiin vuosien varrella paljon. Tämän jälkeen liikelahjat ovat olleet pysyvä osa Millpointia.

2010

Toiminta kasvoi ja kehittyi tasaisesti kuukausi kuukaudelta. Liikevaihto oli noin 2,5 miljoonaa euroa.

2012

Yritys hankki omistukseensa Yläniitynkadun hallin kokonaisuudessaan. Millpoint sai paljon kaivattua varastotilaa lisää.

2016

Millpoint Oy täytti kymmenen vuotta. Juhlavuosi huomioitiin mm. juhlalogolla. Liikevaihto tilikaudella 2015-2016 oli noin 3,7 miljoonaa euroa ja yritys työllisti noin 20 henkilöä.

2017

Yhdestoista toimintavuosi alkoi brändiuudistuksella. Ns. "pallologo" siirtyi historiaan ja samalla brändiväreiksi vaihtuivat musta sekä punainen. Henkilöstömäärä on ylittänyt 20 rajapyykin ja Jyväskylään avataan ensimmäinen showroom.

2018

Millpoint jatkaa laajentumistaan myös kivijalkaan. Showroomit avataan Espooseen ja Ouluun. Lisäksi pohjoiseen sekä etelään rekrytoidaan lisämyyjiä.

2020

Korona toi liiketoimintaan uusia haasteita. Millpoint siirtyi osin suojatuotteiden myyntiin, joiden avulla yrityksen toiminta pysyi vaikeassa markkinatilanteessa kuitenkin elinvoimaisena. Vuoden lopulla kivijalka laajeni Seinäjoelle, kun Millpoint hankki esittelytilat Rytmikorjaamolta. Vuoteen mahtui myös logouudistus, jonka yhteydessä otettiin käyttöön slogan "Jotta Sinä Menestyisit".

2023

Millpoint selvisi koronavuosista lopulta kuivin jaloin, vaikka epävarmuutta kesti pitkään. Ukrainan tilanne toi vuonna 2022 omat haasteensa, mutta yritys on pystynyt jatkamaan vakaalla tiellä haasteista huolimatta. Vuonna 2023 rekrytoitiin Savoon kaksi uutta myyjää ja suljettiin Seinäjoen showroom. Valikoima kasvoi useilla uusilla brändeillä, kuten Marimekko. Yhteistyörintamalla Millpoint aloitti Suunnistusliiton liike- ja mainoslahjakumppanina.