Painatusohjeet

Painatusohjeet

1. Logo- / painoaineisto olisi hyvä toimittaa meille vektorigrafiikkana

 

Sopiva tiedostomuoto: .pdf, .ai, .eps tai .psd -päätteiset tiedostot

Näitä emme suosittele: .jpg, .png -päätteiset tiedostot, Word- tai PowerPoint -tiedostot

 

Poikkeuksena edelliseen, jpg-tiedostot ovat oikea formaatti valokuva-aineistojen toimittamiseen (ei logojen tai muiden graafisten aineistojen).

 

Jotta painatukset, brodeeraukset ja kaiverrukset olisivat mahdollisimman helppo toteuttaa, tarvitsemme logoaineiston vektorigrafiikkana. Vektorit ovat normaalisti esimerkiksi .ai, .pdf, .eps -päätteisiä tiedostoja. Jos graafikko on suunnitellut yrityksenne logon, tiedosto löytyy useimmiten myös vektorimuotoisena.

 

Huom! Jpg tai png -kuvatiedostot eivät ole vektoreita. Jos sinulla on kuitenkin käytössäsi vain kuvamuotoinen logo, voimme mahdollisesti yrittää vektoroida tiedoston. Muista kuitenkin lähettää aina suurin mahdollinen kuvakoko, jotta lopputulos on mahdollisimman tarkka.

 

2. Fontit

 

Tekstit on syytä aina konvertoida eli muuttaa poluiksi. Tällöin vältämme fonttimuutokset painatuksessa. Jos et ole varma onko tekstit konvertoitu, lähetä tiedosto meille ja tarkistamme asian. Voit myös liittää aineiston mukaan siinä käytetyt fontit.

 

3. Kuvan koko

 

Jos aineistosi sisältää kuvia, tarkista että ne ovat riittävän suuria sekä mitoiltaan että resoluutioltaan. Suositeltu resoluutio on 300 dpi tai tätä suurempi. Jos et tiedä kuvan resoluutiota, riittää kun lähetät meille aina suurimmat saatavilla olevat kuvat.

 

4. Värikoodit

 

Jotta pystymme tekemään painatukset logon oikeilla väreillä, teidän olisi hyvä kertoa meille painovärien Pantone (PMS)- ja CMYK-värit. Tämä ei ole pakollista, mutta on suositeltavaa. Värikoodien tiedot löytyvät useimmiten yrityksenne graafisesta ohjeistosta/brändiohjeesta.

 

Jos sinulla on tiedossa vain PMS-, RGB-, CMYK- tai HEX-värikoodi, käytämme tätä väriä ja muunnamme värit ohjelmallamme oikeaan muotoon. Tämä voi aiheuttaa pieniä sävyeroja mutta harvemmin kovin radikaalia eroa alkuperäiseen.

 

Jos värikoodi ei ole tiedossasi, etsimme toivomaasi väriä vastaavan painovärin puolestasi. Riittää kun kerrot mitä väriä haluat painatuksessa käytettävän (esimerkiksi logonne vihreä).

 

5. Leikkuuvarat

 

Jos suunnittelet painatettavan aineiston itse, muista lisätä aineistoon leikkuuvarat. Nämä ovat 3 mm joka suuntaan tuotteen mittojen yli. Tämä on tärkeää erityisesti silloin jos kuva/väripinta jatkuu tuotteen reunoille saakka.

 

Huom! Jos ette tiedä onko aineistonne painokelpoinen tai täyttääkö se tarvittavat vaatimukset, lähetä se meille. Tarkistamme asian ilomielin puolestasi! Neuvomme myös mielellämme lisäkysymyksissä painatuksiin tai tuotteisiin liittyen.

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori ladattu

[CART NAME]

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori poistettu

[CART NAME]

OK