07.10.2021

Inka Lampisesta Millpointin kummipelaaja

Millpoint ja Porvoon Salibandyseuraan paluun tälle kaudelle tehnyt Inka Lampinen ovat tehneet kuluvan kauden loppuun ulottuvan yhteistyösopimuksen.
Kuva tulossa

Lampinen, 31, on niittänyt menestystä kotimaisissa salibandykaukaloissa rutkasti. Joutsenon Katajan kasvatti ja lappeenrantalaisen NST:n kautta pinnalle ponnahtanut puolustaja on saalistanut pääsarjassa yhden kullan, kaksi hopeaa ja viisi pronssia. Pelejä on takana reippaasti yli 300. Lisäksi hän on edustanut Suomea vuoden 2019 MM-kisoissa, joista mukaan tarttui pronssimitali.

Viime kaudella Lampinen pelasi 17 peliä Ruotsissa Malmön riveissä, mutta paha akillesjännevamma helmikuun lopussa päätti kauden ja johti lopulta palaamiseen Suomeen ja porvoolaisten riveihin.

- Lyhyen tähtäimen tavoitteena on tietysti terveenä pysyminen ja pitää huoli, että jalka kestää. Tämä sisältää monia asioita arjen hallinnassa. Lisäksi haluan tulla valituksi MM-kisoihin, ja voittaa siellä maailmanmestaruuden. PSS:n kanssa myöhemmin keväällä haluan tietysti voittaa mestaruuden.

- Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on saada pelivuosia lisää tällä tasolla. Sitä, ettei tämä homma lopu loukkaantumiseen. Haluan olla parempi pelaaja ja urheilija.

Yhteys Millpointin kanssa syntyi, kun Lampinen itse otti yhteyttä ja kertoi kuntoutumisestaan sekä tulevista tavoitteistaan. Markkinointipäällikkö Mikko Pehkosen mukaan ensimmäiset kontaktit herättivät heti kiinnostuksen, ja nopean pohdinnan jälkeen yritys halusi lähteä tukemaan paluuta takaisin huipulle.

- Inka antoi heti selvän viestin kovasta motivaatiosta kokeilla urheilijana rajojaan ja teki sen eteen myös henkilökohtaisia valintoja, jotka todistavat, ettei kyse ollut pelkästä puheesta. Hän on selvästi miettinyt paljon asioita, elämäänsä ja arvojaan. Avoimuus, rehellisyys ja omien arvojen takana seisominen ovat meille yrityksenä tärkeitä asioita, kun teemme urheiluyhteistyötä.

- Toivottavasti kaikki hänen uhrauksensa johtavat urheilullisesti hyvään lopputulokseen. Haluamme mahdollistaa omalta osaltamme motivoituneen huippu-urheilijan ja avoimen persoonan parempaa arkea tukemalla sitä taloudellisesti, Pehkonen kertoo.

Lampinen kertoo, että helmikuisen akillesjänteen katkeamisen ja operaation jälkeen matka tähän syksyyn on ollut samaan aikaan sekä pitkä että lyhyt. Sinä aikana hän on puntaroinut niin siviili- kuin urheilijaminäänsä monelta kulmalta päätyen siihen, että valintoja täytyy tehdä, jos haluaa menestyä.

- Törmäsin siihen faktaan, että kun kroppa ja mieli hetkeksi sanoi itsensä irti ja joutui pakkolevolle, niin jouduin miettimään vakavasti mitä kannattaisi tehdä. Jotain muutoksia oli pakko tehdä. Olisi ollut hulluutta jatkaa samalla tavalla kuin aiemmin ja odottaa eri lopputulosta.

- Ymmärsin, että kaikkeen ei voi laittaa sataa prosenttia ja repiä itseään joka paikkaan. Totesin, että urheilijan elämä ja itsensä henkisesti sekä fyysisesti kuntoon laittaminen on prioriteetti ykkönen. Haluan katsoa tämän kortin ja katsoa mitä voin itsestäni ulosmitata. Se vaati sen, että päätin vähentää töitä ja laittaa arjen parempaan kuosiin. Enemmän aikaa levolle ja palautumiselle. Tässä matkalla samalla kasvaa myös ihmisenä.

Ensimmäisen panoksellisen pelin sitten loukkaantumisen Lampinen pelasi viime viikolla. Tilanne näyttää nyt lupaavalta.

- Ensimmäinen peli meni hyvin. Maajoukkueen fyssari katsoi pelin ja totesi, että kovaa ajoa vaan. Nyt ei ole rajoituksia enää.

- Pääsin aloittamaan ykköskentän takana, jossa on parin vuoden takaa tutut hyökkääjät. En tiedä kuinka pysyvä ratkaisu on, mutta joku visio meidän yhdistämisessä tietysti on. Nyt täytyy pelata sellaisella tasolla, ettei minua kannata ottaa siitä pois.

Inka Lampinen (Instagram)
Inka Lampinen (Twitter)

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori ladattu

[CART NAME]

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori poistettu

[CART NAME]

OK