18.02.2021

Millpoint - 15 vuotta vauhtia!

Vanhemmassa kuvassa kaupparatsu Markus Kaatonen seikkailee vuonna 1997 Savonlinnassa. Kulmahousut ja kuviollinen paita täydensivät 90-luvun myyntitykin tyylin. Kesällä ei kravattia tarvittu. Vuonna 2006 Markus perusti Millpoint Oy:n, joka täyttää nyt helmikuussa 15 vuotta. Matka on ollut vaihderikas. Yritys on kasvanut, ja bisnestyylikin on vuosien varrella vaihtunut.
Kuva tulossa

Millpoint aloitti yhden miehen yrityksenä vuonna 2006. Tuo henkilö oli luonnollisesti Markus. Ensimmäinen toimiston ja varaston yhdistelmä sijaitsi Karjalantiellä Lauritsalassa. Huhtikuussa kyytiin hyppäsi ensimmäinen palkattu työntekijä, ja loppuvuodesta myyntipuolelle tuli vahvistusta. Tässä vaiheessa yrityksen tarinaa myynnissä oli pelkkiä toimistotarvikkeita.

Jo seuraavana vuonna tuoterepertuaariin tuli mukaan liikelahjat, jotka ovat olleet tähän päivään saakka yrityksen toiminnan ytimessä.

Neljän vuoden toiminnan jälkeen vuonna 2010 liikevaihto oli jo noin 2,5 miljoonaa. Siitä pari vuotta myöhemmin Millpoint Oy hankki omistukseensa nykyisen toimiston Lappeenrannan Yläniitynkadulta. Samalla varastokapasiteetti kasvoi merkittävästi.

Vuoden 2016 kymppivuotisia juhlistettiin erityisellä juhlalogolla ja kutsuvierastilaisuudella, johon osallistui henkilökunnan lisäksi iso joukko yhteistyökumppaneita ja Millpointin ystäviä kautta Suomen. Tässä kohtaa liikevaihto oli noin 3,7 miljoonaa, ja henkilökuntaa jo 20.

Vuonna 2017 yrityksen ilme koki toistaiseksi suurimman kertamullistuksen, kun värikäs palloista muodostunut logo siirtyi historiaan. Tilalle tuli ytimekkäästi Millpoint-sanan ympärille rakentunut mustaa, valkoista ja oranssia yhdistelevä graafinen kokonaisuus. Tätä on myöhemmin päivitetty fonttien ja lisätekstien osalta.

Alun perin Lappeenrannassa aloittanut yritys on kasvanut menneen vuosikymmenen aikana kivijalkaan muuallekin. Vuonna 2017 showroom avattiin Jyväskylässä, ja seuraavana vuonna kohteiksi valikoitui Espoo sekä Oulu. Viime vuonna mukaan tuli tuoreimpana Seinäjoki.

Kuluva vuosikymmen starttasi Millpointin osalta, koko toimialan tapaan, sumuisissa merkeissä. Korona-epidemia on jättänyt jälkensä liike- ja mainoslahjojen myyntiin. Tätä yllätyskäännettä on onnistuneesti pystytty paikkaamaan suojatuotteilla, joiden myynti jatkuu toistaiseksi yhtenä osana Millpointin ydinliiketoimintaa.

Yritys työllistää tällä hetkellä noin 25 henkilöä ja liikevaihto on yli 4 miljoonaa.

Haastavista ajoista huolimatta myyntiin panostetaan. Vuoden 2020 lopussa Millpoint julkaisi näyttävän rekrytointikampanjan, jonka tuotoksena vuoden 2021 alkupuolella palkkalistoille tulee lisää myyntivoimaa.

Vaikka lähitulevaisuus on hämärän peitossa, niin usko tulevaisuuteen on silti vahva. Keskiössä ovat asiakkaat ja laadukkaat tuotteet, kuten tähänkin saakka. Kuten sloganimme nykyisin kuuluu: ”Jotta sinä menestyisit”.

Kiitos kuluneista vuosista asiakkaille, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille!

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori ladattu

[CART NAME]

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori poistettu

[CART NAME]

OK