24.02.2023

Millpoint tutuksi – Jari Marjakaarto

Pirkanmaalla vaikuttava Jari Marjakaarto on yrityksen uusimpia työntekijöitä. Entinen jääpallomaalivahti pitää myyntityöstä ja Liverpoolista. Ja energiaa hän hakee päivittäin avaintouinnista. Tutustu Jarin taustoihin tarkemmin tästä jutusta.
Kuva tulossa

Kuka?

Jari Marjakaarto

Mitä tekee?

Piirimyyjä

Missä?

Tampere, Pirkanmaa

Tausta?

Rovaniemeltä lähtöisin. Vuonna 1989 piti mennä vuodeksi Jyväskylään pelaamaan jääpalloa ja samalla reissulla ollaan yhä. Vähän pidempi jatkoaika tuli.

Jyväskylässä olin viisi vuotta, Varkaudessa viisi vuotta ja vuoden Torniossa. Vuodesta 1999 lähtien olen asunut Tampereella.

Paikkakunnat tulevat siitä, että olen pelannut Bandyliigaa maalivahtina 12 vuotta. Varmaan joku 300 jääpallopeliä on tullut pelattua. Pari mestaruutta, hopea ja pronssi löytyy. Jokunen A-maaottelukin ja muutama nuorten maaottelu.

Lapsena tuli pelattua lisäksi Ropsin kaupunginosaliigassa jalkapalloa ja etenin aina edustusjoukkueen harjoitusrinkiin asti, mutta ei peliminuutit olleet lähelläkään. Kolmantena maalivahtina pyörin edustuksen mukana. Olisin voinut päästä tolppien väliin oikeastaan vain muiden maalivahtien loukkaantumisten kautta.

Eka työpaikka aikanaan oli Rovaniemellä urheiluliike. En muista sainko siitä edes palkkaa, mutta ainakin sain olla töissä. Ensimmäinen kunnon työpaikka, jossa olin kauemmin, oli Kumi-Helenius Rovaniemellä. Siellä myyntiin renkaita ja auton varaosia.

Tampereelle muuton jälkeen olin vuoteen 2011 Nokian Renkailla tuotannossa kolmivuorotyössä. Vähän kyllästyin siihen valvomiseen ja vuorotyöhön. Se oli suht koht raskasta fyysisestikin, ja kun alkoi näyttää siltä, että tuotantoa siirtyy Venäjälle, niin muuttui vähän systeemit ja tein ratkaisun.

Myyntityö on ollut aina sellaista, mikä kiinnostaa, niin menin rengastöiden jälkeen Tampereella Lapinniemen kylpylään lomaosakemyyntiin. Siellä olin kolmisen vuotta. Sen jälkeen olin kampaamoalan edustaja aika tarkalleen kuusi vuotta. Kaikki kysyi, miten voit olla alalla kun sinulla ei ole tukkaakaan. Sanoin aina, että tässä on lopputulos, kun et käytä kotimaisessa perheyrityksessä tehtyjä kotimaisia tuotteita.

Ennen Millpointille tuloa olin vuoden päivät myymässä suojainvarusteita suoramyyntinä yrityksille. Millpointilla aloitin vuonna 2021 lokakuussa.

Suosikkituotteet?

Olen yrittänyt välttää sitä, ettei muodostuisi omia suosikkeja. Kun aikoinaan pelasin Varkaudessa, niin olin seuran toimistolla töissä ja samassa yhteydessä oli kioski. Sitä vähän porukalla pyöriteltiin ja tukussa käytiin. Ostin aina irtokarkkeja, joista itse tykkäsin, enkä osannut ajatella mistä asiakkaat tykkää. Olen yrittänyt sen jälkeen välttää sellaista, ettei tulisi asiakkaan eteen silmät sumeana tarjoamaan aina omia suosikkituotteita.

Tykkään kyllä tekstiilejä myydä. Jokainen niitä tarvitsee. Tyylikäs takki, päähine tai pikeepaita hillitysti merkattuna on kävelevä käyntikortti. Ei sellaista vanhan ajan systeemiä, jolloin kaikki merkattiin kissankokoisin kirjaimin.

Hyötytuotteista latauskaapelit ovat sellaisia, joita selvästi tarvitaan paljon. Ei ne ainakaan vähenemään päin ole varsinkaan kun yhdellä kaapelilla pystyy tekemään useampaa asiaa.

Mainoslahjoista kynät ovat ikuinen klassikko. Automatisointi ei ole vienyt sitä tarvetta pois.

Tärkeintä on tietysti aina pystyä tarkentamaan mitä asiakas haluaa. Ei saa mennä ennalta lukittujen ajatusten kanssa kohtaamaan heitä. Se ei anna kovin ammattimaista kuvaa. Tietysti teen suosituksia, jos asiakas niin haluaa, mutta muuten asiakas vie keskustelua.

Vapaa-aika?

Liverpoolia on tullut seurattua. Se on ollut suosikkiseura monella, ja niin minullakin. Olen kerran päässyt peliin viiskymppissynttäreiden merkeissä. Käytiin Anfieldillä katsomassa peliä muutaman yön reissulla. Se iskulause (You’ll never walk alone) on sellainen, mihin on jäänyt koukkuun.

Jalkapalloa tuli pelattu 48-vuotiaaksi Mansester Broilersin hyväntekeväisyysjoukkueessa. Piti lopettaa kun paikat ei enää kestäneet ja otteluista palautumiseen ei meinannut kuukausikaan enää riittää.

Nykyään harrastan avantouintia seitsemän kertaa viikossa. TV:stä tulee katsottua lähestulkoon kaikkea urheilua. Varsinkin jalkapallo ja snooker kiinnostavat. Ja nyt olen innostunut koripallosta, kun tytär pelaa sitä.

Yhteystiedot?

050 554 1033
jari.marjakaarto@millpoint.fi

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori ladattu

[CART NAME]

Siirry tarjouskoriin
Tallennettu tarjouskori poistettu

[CART NAME]

OK